Mincepasteitjes
Een decemberlekkernij met een engelse toets; in Engeland worden mince-pies in de aanloop naar kerst veel gebakken.
De hoofdbestanddelen van deze mincepasteitjes (bladerdeeg en mincemeat) kan je prima van te voren maken; de mincemeat wordt daardoor zelfs lekkerder. En met van te voren bereide ingrediënten tover je snel iets feestelijks op tafel. De uit de keuken komende geuren doen je al watertanden!
Voor 4 pasteitjes heb je nodig
ca. 125 gram bladerdeeg
ca. 4 volle theelepels mincemeat
Verder heb je nodig
een velletje bakpapier, een deegroller, een vork
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200-220 graden C. Leg een velletje bakpapier op de bakplaat.
- Rol het bladerdeeg uit tot 4 rechthoeken van ca. 10 x 14 cm.
- Leg een flinke theelepel mincemeat even onder het midden van een plakje deeg en vouw het dicht zodat je een envelopje van ca. 10 x 7 cm hebt. Leg de pasteitjes op de bakplaat.
- Druk de randen goed op elkaar met de tanden van een vork.
- Bak 18 à 20 minuten in het midden van de oven.
- Laat ze buiten de oven afkoelen.
Moeilijkheidsgraad: *
Prijsniveau: €€