Pompoensoep

Gewoon een simpele maar bijzonder lekkere pompoensoep. Het lekkerst als ie minstens een halve dag van te voren wordt gemaakt.

Voor ca. 2 liter heb je nodig:
3 uien
1 flespompoen (gemiddelde grootte)
50 gram boter
1/2 theelepel gemalen korianderzaad
1 theelepel gemalen kardemom
1 kipfilet (ca. 2 ons)
1 eetlepel boter
bouillonpoeder
water

Verder heb je nodig:
een grote pan (minstens 3 liter inhoud) met deksel, een houten lepel of spaan, een staafmixer (of blender, of foodprocessor, of zeef en houten lepel), een koekenpan

En zo maak je het:
1. Snipper de uien grof. Snij de pompoen door, verwijder de zaden en schil, en snij in blokjes.
2. Smelt de boter in de grote pan. Voeg de specerijen toe en fruit (myoteer) die een paar minuten. Doe dan de uien erbij en fruit die tot ze glazig en lichtbruin zijn. Doe dan de pompoenblokjes erbij, laat die even meewarmen, voeg dan ca. 250 ml water erbij en roer alles goed om. Doe het deksel op de pan en laat ca. 1 uur zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is.
3. Snij de kipfilet in kleine stukjes. Smelt de lepel boter in de koekenpan en bak hierin de kipfilet door en door gaar, met een lichtbruin korstje. Houd dit apart.
4. Pureer pompoen en ui met de staafmixer. (Of gebruik een blender of foodprocessor. Heb je dat niet, wrijf de massa dan door een zeef).
5. Voeg nu een liter water toe en bouillonpoeder naar smaak. Breng alles aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Voeg de gare stukjes  kipfilet toe.
6. Vlak voor het serveren de soep warm maken.

 

 

Dit recept zit in:

Type: soep, vegetarisch, vruchtgroenten