Quinoa snacks

Een recept van mijn zuster, die deze reepjes aan haar echtgenoot meegeeft als energieboost bij zijn buitenwerk.
Voorbereiding op het fornuis, bereiding in de oven.

Ik heb hierbij geen hoeveelheden opgegeven, de verhoudingen steken niet zo nauw. Je kunt met een kop ongekookte quinoa al een ruime hoeveelheid van deze snack maken. De verhouding om quinoa te koken is: 1 deel quinoa op 2 delen water. Omdat je het pilavt (even aanbakken in de pan) heb je iets minder water nodig.

Je hebt nodig:
quinoa
klein klontje boter (of kokosolie)
(kokend) water
fruit (vers of diepvries) *)
een zoetmiddel (bv. honing, dadels of rozijnen)
een ei
meel (spelt, haver, boekweit of tarwe) **)

Verder heb je nodig:
Een pan met stevige bodem, een ondiepe bakvorm (een springvorm voldoet ook)

En zo maak je het:
1. Smelt het klontje boter (of kokosolie) in de pan en pilav de quinoa kort.
2. Voeg het (kokende) water toe, draai de warmtebron laag, en kook de quinoa gaar, maar niet te gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius).
3. Voeg dan het fruit toe en het zoetmiddel. Proef voor de smaak.
4. Kluts het ei schuimig en voeg dit bij het graan/fruitmengsel.
5. Voeg er meel bij en meng alles stevig door elkaar tot een homogene massa.
6. Druk het in een ondiepe vorm tot een platte koek en bak het 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Laat het iets afkoelen en snij het in repen (of als je een ronde vorm hebt gebruikt in puntjes). Als het helemaal is afgekoeld kan je het op de snijlijnen breken.

 

 

*) Bessen, frambozen, een gepeld mandarijntje, stukjes appel of peer, stukjes perzik of pruim, laat je fantasie de vrije loop.
**) Als je boekweitmeel en kokosolie gebruikt heb je een paleoversie van deze snack.

Dit recept zit in:

Type: fruit, granen en meel, klein gebak, snack, zoet