Remouladesaus

Remouladesaus is erg lekker is bij gebakken en gefrituurde vis. Maar ook bij asperges past ie prima. En bij een samengestelde salade van meerder groenten kan ie ook heel goed. En daarnaast ook supersnel want in een handomdraai gemaakt.

Voor ongeveer een kwart liter heb  je nodig:
2 eetlepels yoghurt
3 eetlepels mayonaise (of fritessaus)
1 theelepel mosterd
1 kleine sjalot
1 grote augurk
zout naar smaak

Verder heb je nodig:
een snijplank, een mesje, een kom, een lepel,

En zo maak  je het:
1. Begin met de sjalot en de augurk. De sjalot snipper je fijn, je hebt ca. 1,5 eetlepel ervan nodig. De augurk snij je zo klein mogelijk, hiervan heb je ca. 1 eetlepel nodig.
2. Doe yoghurt, mayonaise (of fritessaus), en mosterd in de kom, roer alles even snel door elkaar. Voeg sjalot en augurk toe en meng alles goed.
3. Proef, en voeg naar smaak nog wat zout toe.

Dit recept zit in:

Type: franse keuken, saus, snel, zuivel