Sperziebonensalade
Op hete dagen waarop je geen zin hebt om lang bij het hete fornuis te staan is een salade een uitkoms. Deze lekkere sperziebonensalade is dan snel gemaakt, en zit vol met gezonde ingrediƫnten. Prima in combinatie met gebakken aardappels, een aardappelsalade of versgebakken sodabroodjes. Maar ook erg geschikt om mee te nemen op een picknick. Meng dan alles al voorzichtig door elkaar voordat je de dressing toevoegt. Doe het salademengsel in een afluitbaar bakje (yoghurtemmertjes zijn hier goed geschikt voor). En neem de dressing apart mee in een afgesloten potje of bakje.
Voor 2 personen heb je nodig *)
Voor de salade:
400 gram sperziebonen
100 gram feta
1, 5 eetlepel pijnboompitten
1 tomaat
Voor de vinaigrette:
3 eetlepels olijfolie (of een andere olie)
2 eetlepels (balsamico)azijn
Zout en peper
Verder heb je nodig
een pan, een vergiet, een snijplankje, een kom, een schoon leeg jampotje met deksel
En zo maak je het
1. Kook de sperziebonen beetgaar. Doe ze over in een vergiet en spoel ze af met koud water.
Snij de tomaat in stukjes. Snij de feta in kleine blokjes of verkruimel het grof.
2. Doe sperziebonen, tomaat, pijnboompitten en feta in een kom.
3. Schud de olie, azijn, zout en peper flink door elkaar in een goed afgesloten schoon jampotje, en schenk dit over de sperziebonen. Meng alles voorzichtig door elkaar.
*) Hoeveelheden zijn bij benadering, je kan er best wat mee variƫren.