Spinaziesalade
Een heerlijke en gezonde voorjaarssalade
Voor 2 personen heb je nodig
1 hand verse spinazieblaadjes
1 handsinaasappel
stukje rode paprika of een tomaat
stukje komkommer
1 eetlepel pijnboompitten
1/2 eetlepel gedroogde cranberries
2 à 3 eetlepels koudgeperste olie (olijf of koolzaad – biologisch)
1/2 theelepeltje zout
1 eetlepel balsamico-azijn (of citroensap)
Verder heb je nodig
een schoon jampotje met deksel, een slakom, slacouvert
En zo maak je het
1. Was de spinazie, verwijder evt. kiemblaadjes. Pel de sinaasappel en verdeel hem in partjes, snij ieder partje doormidden. Was de paprika (of tomaat) en snij in dunne reepjes (of plakjes). Schil de komkommer en snij die in niet al te dunne schijfjes.
2. Doe spinazie, paprika (of tomaat), komkommer, sinaasappel, pijnboompiten en cranberries in de slakom en meng luchtig door elkaar.
3. Doe olie, zout en azijn in het jampotje. Draai het deksel erop en schudt krachtig tot het een mooie emulsie is. Schenk dit over de salade en meng tot alles met dressing is bedekt.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Prijsniveau: redelijk