Sukadekoekjes

Van een restje deeg maakte ik laatst sukadekoekjes. Die vielen goed in de smaak, dus heb ik het recept nog eens gemaakt en dan in een wat grotere hoeveelheid.

Voor ca. 30 koekjes heb je nodig:
400 gram deeg volgens basisrecept 2, gebruik de volgende hoeveelheden:
150 gram speltbloem
75 gram roggebloem
100 gram boter

ca. 75 gram appel-perenstroop
ca. 25 gram sukade
Voor de garnering:
2 theelepels (geraspte) *) ruwe rietsuiker
ca. 25 gram sukade

Verder heb je nodig:
een deeg- of beslagkom, een foodprocessor is handig maar niet noodzakelijk

En zo maak je het:
1. Snij de sukade voor het deeg zo klein mogelijk, en de sukade voor de garnering in kleine flinterdunne schijfjes. Rasp een stukje rietsuiker tot je 2 flinke theelepels hebt.
2. Maak het deeg volgens de beschrijving bij basisrecept 2, en kneed er op het laatst de 25 gram fijngesneden sukade door.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
4. Rol het deeg uit tot een dikte van 1,5 tot 2 mm. Snij er vierkantjes van ca. 5 x 5 cm van (of iets kleiner). Leg de deegplakjes op een met bakpapier belegde bakplaat, zo dat ze elkaar net niet raken.
5. Beleg ieder plakje met een flinterdun stukje sukade. Strooi er spaarzaam wat ruwe suiker over.
6. Bak de koekjes 13-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de plaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen. Bewaar ze in een goed afgesloten trommel.

*) Ik gebruik repen ruwe rietsuiker, dat mooi zacht gruis geeft wanneer je het raspt.

Dit recept zit in:

Type: klein gebak, koek, tarwevrij