Tosti

Tosti

Een tosti is in feite een geroosterde belegde dubbele boterham.
Casinobrood lijkt qua vorm het meest geschikt, maar ook met andere broodsoorten maak je prima tosti’s. Zeker als je de oven of grill gebruikt zijn er geen beperkingen aan de vorm van je brood.
Als basisbeleg wordt kaas gebruikt. Goudse kaas voldoet heel goed, maar je kunt het ook met Edammer beleggen. Dit basisbeleg kanĀ  naar keuze worden verrijkt met andere soorten beleg. Vaak wordt ham genomen, en ook met salami is het lekker. Voor wat meer avontuurlijke combinaties kan je naast de kaas bv. osseworst gebruiken, of een gekruide speksoort, al of niet licht krokant gebakken. Laar je fantasie de vrije loop!

Voor het roosteren zijn speciale tosti-ijzers en broodroosters in de handel, maar je kan ook de grill of oven ervoor gebruiken. Zelfs in de koekenpan lukt het, gebruik dan wel een klein klontje boter en schuif de tosti regelmatig over de panbodem.

Voor 1 tosti heb je nodig

2 sneden brood
1 flinke plak Goudse kaas
naar keuze uit te breiden met naar keuze een van de volgende vleeswaren:
1 grote plak ham
2 plakken salami
2 plakken gekruid spek
3 plakjes osseworst
(als je in de koekenpan roostert ook een klein klontje boter)

Verder heb je nodig

een apparaat om de tosti te roosteren (tosti-ijzer, contactgrill, broodrooster, grill, oven (180 gr C.)) of een koekenpan, een snijplank of bord

En zo maak je hem

1. Let een snee brood of de snijplank of het bord. Leg de plak kaas erop. Leg het andere beleg daar weer bovenop. Dek af met de andere snee brood.
2. Rooster de tosti enkele minuten tot het brood wat brosser wordt en de kaas begint te smelten. De tijd is afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt om te roosteren.

Dit recept zit in:

Type: brood, snel