appelbeignets

Vruchtenbeignets

Appelbeignets, een oudejaarsavond is niet compleet zonder deze traktatie. Vers uit de frituur zijn ze het lekkerst. En natuurlijk kan je ook ander fruit dan appels gebruiken, zie variatietips onderaan het recept.

Voor 10-12 appelbeignets heb je nodig:
3 stevige appels *)
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel kaneel
Beignetbeslag volgens recept 1
frituurvet of -olie
poedersuiker

Verder heb je nodig:
een kom, een vork, een frituurpan met mandje of een ruime pan en schuimspaan, een vergiet bekleed met keukenpapier, een platte serveerschaal

En zo maak je ze:
1. Maak eerst het beignetbeslag (volg de link), maar klop het eiwit nog niet stijf.
2. Schil de appels en snijd ze in schijven. Steek met een appelboor of kleine deegsteker het klokhuis eruit.
3. Meng suiker en kaneel door elkaar. Wentel de appelschijven door het suiker-kaneelmengsel.
4. Verhit frituurvet of -olie tot heet (ca 180 graden C)
5. Klop nu het eiwit voor het beignetbeslag stijf en vouw dat door het beslag.
6. Prik een schijf appel aan de vork en doop die in het beslag zodat de appel helemaal bedekt is.
7. Laat de appel voorzichtig in het hete vet glijden. Voeg nog een paar in beslag gedoopte appels toe aan het vet. Bak ze met niet teveel tegelijk snel gaar en goudbruin. Haal ze met het frituurmandje of de schuimspaan uit het vet en laat ze uitdruipen op het keukenpapier in het vergiet.
8. Serveer ze bij voorkeur warm, bestrooid met poedersuiker op een platte schaal.

*) Je kan i.p.v. met appels ook met ananasschijven beignets bakken. Dit recept is voldoende voor zeker 8 schijven. Ook met stukken banaan kan je lekkere beignets maken.

Dit recept zit in:

Type: frituur, fruit, klein gebak, traditie