Zilveren appels

De eerste appeltjes van het seizoen zijn weer geplukt zijn terwijl de nazomerdagen nog uitnodigen om de barbecue aan te steken.
Ik bedacht daarvoor dit lekkere en gemakkelijke recept dat vooral kinderen erg leuk vinden.

Je hebt nodig:
– appels
– geschaafde amandelen
-rietsuiker of honing *)
– kaneel

Verder nog:
Goede kwaliteit aluminiumfolie, en natuurlijk de barbecue.

Zo maak je het:
Schil per persoon 1 appel en boor het klokhuis er ruim uit. Zet de appel met een opening naar beneden op een vel aluminiumfolie (ca. 20 x 20 cm). Maak een mengsel van geschaafde amandelen, rietsuiker (of honing) en kaneel, en vul hier de holte van de appel mee. Leg bovenop een klein stukje boter. Vouw het aluminiumfolie nu goed dicht, en leg de appels 15-20 minuten op de barbecue **). Keer ze af en toe. Serveer de appels in folie.

*) Als je kiest voor de honing past het toetje in het paleo dieet.
**) Wil je dit maken buiten het barbecueseizoen, of heb je gewoon geen zin om te barbecuen, dan kan je ze ook in een matig hete oven gaar bakken (ca. 180 gr. C).

Dit recept zit in:

Type: nagerecht, pitvruchten