eetweetjes blog over natuur en voeding
Menu
  • Voorpagina
  • Nieuws
    • Boekenplank
    • Keukentafel
    • Nieuwsweetjes
  • Zoeken
  • Recepten
    • Recepten index
  • Weetjes
    • Weetjes index

Weetjes: keukentechniek

Frituren

8 december 2015 - keukentechniek

Frituren is een bereidingstechniek waarbij je voedsel enige tijd onderdompelt in heet vet. Het gebruikte vet kan vast (bv. ossewit) of vloeibaar (bv. arachide-olie) zijn. Door verhitting wordt het uiteraard... Lees meer.

Flamberen

1 december 2015 - keukentechniek

Flamberen is een keukentechniek waarbij men geparfumeerde alcohol (bv. cognac, whisky, grand marnier) over een gerecht laat ontbranden. Door het branden verdwijnt de meeste alcohol uit het gerecht, maar de smaak ervan blijft... Lees meer.

Stoomontsapper

21 december 2013 - fruit, keukentechniek, materiaal

In de herfst is het de oogsttijd van het hardere fruit. De stoomontsapper (ik noem het een sappan) is dan eigenlijk onmisbaar, hij draait overuren in deze periode. 't Is wel een voorwerp met pompeuze afmetingen, maar ondanks... Lees meer.

Zoek sneller

  • Alles
  • Basisbereiding
  • Basisrecept
  • Dierlijk
  • Fruit
  • Groente
  • Hulpstoffen
  • Inheems
  • Keukentechniek
  • Materiaal
  • Plantaardig
  • Smaakmakers
  • Steenvruchten
  • Tafel
  • Uitheems
  • Zuivel
eetweetjes blog over natuur en voeding

Eetweetjes is...

Dit is een site over eten. En ook over voeding. Het een staat niet los van het ander.

Site door Tineke Broers – thema door Sjerp bouwt sites.

Over Tineke

Ik ben Tineke, bouwjaar 1957. Afkomstig uit Den Ilp, tot voor kort een boerendorp in Noord-Holland.
Klik hier voor het volledige profiel van Tineke

Kon je het niet vinden? Probeer dit.

Menu

  • Voorpagina
  • Nieuws
  • Weetjes index
  • Recepten index
  • Over Eetweetjes
  • Disclaimer

Zoek per maand.