jewish cuisin I love

The Jewish cuisine I love

In het voorwoord lezen we dat de basis van de Joodse keuken wordt gevormd door religieuze voorschriften, en gewoonten en traditie. De recepten in dit Amerikaanse boek zijn van Joodse immigranten uit Centraal- en Oost-Europa. Ze hebben dan ook hun oorsprong in de Russische en Oostenrijks-Hongaarse keukens.

Het boek is voorzien van een inhoudsopgave, daarnaast een index op alfabetische volgorde per soort gerecht.
Op de omslagflap vind je beknopte informatie over de Joodse keuken (voorkant) en de schrijver (achterkant). Er zijn een aantal kleurenfoto’s van gerechten afgebeeld, waarvan een lijstje met informatie is opgenomen.
Verder is er nog een conversietabel voor vaste en vloeibare ingredi├źnten. Ook handig is de conversietabel voor de in Amerika gangbare maten t.o.v. het metrieke stelsel.

Het grootste deel van het boek wordt uiteraard ingenomen door de recepten die op volgorde van soort gerecht zijn weergegeven, voorgerechten, vis, vlees, nagerechten etc. Een apart hoofdstuk – tussen de sauzen en de nagerechten – vormen de pesachrecepten (paasrecepten).
Minpuntje is dat bij de weergave van de afzonderlijke recepten jammer genoeg niet aangegeven is in welke categorie deze vallen. Je weet daardoor niet meteen of je met bv. een pesachrecept of een gewoon nagerecht te maken hebt.

Neemt niet weg dat het een leuk boekje is met traditionele jiddische recepten. Zeker als je een klassieker als gefillte fish of kasha zou willen maken dan vind je hiervoor in dit boekje uitstekende recepten.


The Jewish cuisine I love
Engelstalig, tekst door Jules J. Bond
Hardcover, 160 pagina’s
Published by: Leon Amiel, publisher, New York
┬ę 1977, Leon Amiel publisher
Printed in the United States of America
ISBN 0-8148-0692-9
Gekregen van familie in september 2013

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank

Tag: buitenlandse keuken, eet- en drink tradities