Mushroom cookbook

The Mushroom Cookbook

Op de omslag van dit boek staat het al aangegeven: Wanneer het enige dat je bekend is van paddenstoelen de gebakken champignons bij de biefstuk zijn, dan staat je met dit boek een verrassing te wachten. Want er is echt veel en veel meer mogelijk met paddenstoelen.

Algemene informatie als kenmerken en geschiedenis van de paddenstoelen vind je in de inleiding. Verder ook productinformatie. Denk daarbij aan waar je op moet letten bij aanschaf, en hoe de paddenstoelen kunt verwerken. En daarnaast ook uitleg over de recepten. De meeste daarvan zijn geschikt voor alle soorten paddenstoelen, tenzij anders vermeld.

De recepten nemen het grootste deel van dit boek in. Veel hiervan beginnen met een korte toelichting waar het gerecht goed mee combineert. Daarnaast serveersuggesties, en soms wat extra informatie over welke soort paddenstoelen je kunt gebruiken in dat specifieke recept.

Door het hele boek zijn veel duidelijke zwart-wit lijntekeningetjes te vinden.
Een inhoudsopgave ontbreekt, achterin het boek is wel een alfabetische index opgenomen.


The Mushroom Cookbook – 111 succesful easy recipes
Engelstalig, door Garibaldi M. Lapolla
met illustraties van de schrijver
Published by Funk & Wagnalls, New York
© 1967 by Garibaldi M. Lapolla
Hardcover, 128 pagina’s
Library of Congress Catalog Card Number: 67-28568
Printed in the United States of America
Gekregen van familie in september 2013

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank

Tag: plantaardig