Tropische koekjes

Soms verlang je gewoon naar een zoet tussendoortje, ook al wil je van je suikerverslaving af. Op zulke momenten is die hang naar zoet een last en dat te weerstaan vereist een groot doorzettingsvermogen.
Deze tropische paleo-koekjes zijn dan een welkom alternatief. Met de keukenmachine in een handomdraai gemaakt, half uurtje in de oven en klaar ben je. Oja, nog een beetje geduld erbij om ze af te laten koelen, maar lauw smaken ze ook al prima.

Voor 12 koekjes heb je nodig:
100 gram ontpitte dadels *)
5 eetelepels gedroogde kokosrasp
1/2 bakbanaan
1 1/2 eetlepel vloeibare kokosolie
1 ei, gesplitst
snuf kaneel

Verder heb je nodig:
een keukenmachine

En zo maak je ze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Leg een velletje bakpapier op de bakplaat.
2. Doe de ontpitte dadels, de kokosrasp, de in stukken gesneden bakbanaan, de kokosolie, de eidooier en kaneel in de keukenmachine en draai het tot een pasta.
3. Klop het eiwit stijf. Meng het door het dadel-kokosmengsel.
4. Leg met een koffielepel of eierlepel kleine hoopjes van het dit mengsel op de bakplaat.
5. Zet de temperatuur van de oven nu op 160 graden C en schuif de bakplaat in de oven. Bak ca. 35 minuten.
6. Laat de koekjes afkoelen en bewaar in een trommeltje.

*) Als je al langer zonder toegevoegde suikers eet, dan kan je met minder dadels toe.

 

Dit recept zit in:

Type: klein gebak, koek, paleo, snel