Preisoep 28 januari 2015 - glutenvrij, groente, soep, vegan, vegetarisch Prei, een groente die ik wel wat vind hebben, een beetje chique uitstraling en toch ook gewoon. Op de een of andere manier zet ik het echter bijna nooit op tafel zet. Ik hou nu eenmaal niet zo van de geijkte combinatie met... Lees meer.
Pompoensoep 12 november 2014 - soep, vegetarisch, vruchtgroenten Gewoon een simpele maar bijzonder lekkere pompoensoep. Het lekkerst als ie minstens een halve dag van te voren wordt gemaakt.Voor ca. 2 liter heb je nodig: 3 uien 1... Lees meer.
Champignonsoep 11 oktober 2014 - hartig, soep, vegetarisch Een van mijn familielieden is gek op champignonsoep, en als ik mooie champignons zie liggen op de markt maak ik een flinke pan met deze soep.Voor ruim 2 liter heb je... Lees meer.
Tomatensoep 30 juni 2014 - soep, vruchtgroenten Vroeger was ik gek op gebonden tomatensoep met balletjes. Maar met de jaren verandert je smaak en inzicht, wat dus ook bij mij het geval is. Ik vind zo'n gebonden soepje best nog wel lekker, maar neig nu toch meer naar "basic"... Lees meer.
Linzensoep 28 juni 2014 - peulvruchten, soep, vegan, vruchtgroenten Deze linzensoep is gewoon een ouderwets lekkere soep. Ook geschikt voor feestelijke gelegenheden, tuinparty's e.d. Heel leuk is het om hem dan in een grote ketel te presenteren. Lees meer.
Mosterdsoep 12 november 2013 - feestelijk, soep De eerste keer dat ik kennis maakte met deze soep was in het Sauerland. Op de kaart stond Senfsuppe, en ik vroeg me af of dat een lekkere soep kon zijn. Omdat ik mosterd gewoon erg lekker vind durfde ik de gok te nemen, met... Lees meer.
Snert, de enige echte 8 september 2013 - groente, peulvruchten, soep, varken, vlees Voor ongeveer 4 liter heb je nodig: - 500-700 gram varkensvlees met botten, bv. hamschijf, schouderkarbonades of krabbetjes/spareribs. Speklapjes kunnen ook, maar... Lees meer.
Lust je ook worteltjes? 2 augustus 2013 - bijgerecht, inmaak, salade, soep, wortel- en knolgewassen Ik vermoed dat ik een te groot stuk heb ingezaaid met winterwortels. Echte Duitse rode reuzen. En te dicht op elkaar, maar ik "wied" de wortels die al "aan de maat" zijn eruit, en die gebruik ik dan als "zomerwortel". Dat zijn... Lees meer.