Vleesballetjes 15 oktober 2018 - feestelijk, middeleeuwse keuken, midden-oosterse keukens, picknick, vlees Vorig jaar woonde ik een concert met aansluitend een proeverij bij. Zowel de muziek als het eten was Middeleeuws. Deze vleesballetjes waren onderdeel van het buffet. Een van origine arabisch recept, door de kruisvaarders naar... Lees meer.
Goulash 4 februari 2017 - rund, stoven, vlees, vruchtgroenten Gerechten met gestoofd rundvlees worden lekkerder wanneer de smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Zo'n gerecht is dan ook bij uitstek geschikt om een dag van te voren te maken. En wanneer je zo'n schotel feestelijk opdient... Lees meer.
Vleeskroketten 27 december 2015 - frituur, restverwerking, snack, vlees Kroketten zijn vooral bekend als snacks. In menig snackbar heb je een flinke keus: Kalfs-, rundvlees-, saté- of goulashkroketten om er een paar te noemen. Dat bewijst wel dat deze krokant gefrituurde hapjes razend populair... Lees meer.
Huzarensalade 18 november 2014 - aardappelen, buffet, nederlandse keuken, picknick, restverwerking, salade, vlees Een heerlijk gerecht voor bij een buffet of als lunchgerecht als er gasten zijn. Makkelijk te maken, kan zelfs van te voren; de hoeveelheden zijn simpel aan te passen aan het aantal eters. De schotel leent zich ook prima om... Lees meer.
Oosterse balletjes 14 oktober 2014 - bijgerecht, snack, vlees Soms wil je eens wat anders dan die ouderwetse grote bal gehakt, en dan ga je roerbakken, of je maakt gehaktballetjes in een tomaten- of pindasaus. Of je experimenteert met wat andere simpele ingrediënten. Dat laatste deed ik... Lees meer.
Pasen 21 april 2014 - eieren, vlees Pasen, een van de grote feesten in het jaar. Voor de Christenen het belangrijkste feest, voor anderen weer een gelegenheid om eens flink uit te pakken met de verschillende maaltijden. Voor mij betekent het paasfeest eigenlijk... Lees meer.
Gehaktbrood 12 januari 2014 - oven, picknick, vlees Lekker en makkelijk, dit gerecht kan je van te voren klaarmaken. En met de vulling kan je naar hartelust variëren. Een gehaktbrood kan zowel warm als koud worden gegeten. Dus ideaal bij het avondeten, maar ook lekker als... Lees meer.
Warm gerookte braadworst 26 december 2013 - herfst, roken, vlees, winter Voor dit recept is het noodzakelijk dat je beschikt over een ouderwetse rookinstallatie. Je kunt die zelf maken van een (oud) vat, of kopen bij bv. een hengelsportzaak of tuincentrum. Ook online worden ze aangeboden. Kies wel... Lees meer.
Fruitig stoofvlees 18 december 2013 - alcohol, citrusfruit, hoofdgerecht, rund, stoven, vlees Voor dit fruitig stoofvlees heb je nodig (voor 4 à 5 personen): ca. 500 g runderstooflappen (bv. magere runderlappen, sucadelapjes) 2 uien 50 g boter 3 el meel... Lees meer.
Boeuf Bourguignon 13 december 2013 - alcohol, franse keuken, rund, vlees De Franse klassieker met rundvlees. À la bourgignonne betekent dat het bereid is met spek, uitjes, champignons en rode wijn. En die... Lees meer.
Runderstoofvlees 1 oktober 2013 - nederlandse keuken, rund, vlees Oktober is wijnmaand, en het was dan ook in oktober dat ik bij mezelf dacht: "Koken met wijn, doe ik dat wel eens?" Als ik denk aan culinaire... Lees meer.
Snert, de enige echte 8 september 2013 - groente, peulvruchten, soep, varken, vlees Voor ongeveer 4 liter heb je nodig: - 500-700 gram varkensvlees met botten, bv. hamschijf, schouderkarbonades of krabbetjes/spareribs. Speklapjes kunnen ook, maar... Lees meer.