Peulvruchten - kooktijden

Verschillende soorten peulvruchten hebben ook verschillende kooktijden.
De algemene richtlijnen voor het koken van peulvruchten vind je in het kookschrift.

Hier vind je een indicatie van de kooktijden per peulvruchtensoort. Deze tijden gelden nadat de gedroogde peulvruchten een nacht lang in ruim water hebben geweekt. Wanneer de weektijd korter is, dan wordt de kooktijd langer. De kooktijd is ook afhankelijk van de kwaliteit en versheid van de peulvruchten.

Adukibonen – 60-80 minuten
Limabonen, boterbonen – 50-60 minuten
Witte bonen – 60-90 minuten
Bruine bonen – 60-90 minuten
Red kidney beans (rode nierbonen) – 60 minuten

Kapucijners – 60-90 minuten
Kikkererwten – 120-150 minuten
Groene erwten – 60-90 minuten
Spliterwten *) (zonder velletje) – 60-75 minuten
Grauwe linzen – 60 minuten
Rode linzen *) (zonder velletje) – 20-30 minuten

*) Spliterwten en rode linzen (beide zonder velletje) hoeven van te voren niet te weken.

Dit weetje zit in:

Soort: basisrecept