Seitan 19 december 2013 Vegetariërs en veganisten zullen dit product ongetwijfeld kennen. Het is een eiwitrijk product met een op vlees lijkende structuur. Het product, dat bestaat uit pure tarwegluten, wordt gemaakt door een deeg... Lees meer.
Oud brood 19 december 2013 Zolang het er nog goed uitziet hoef je oud brood echt niet weg te gooien. Het is ideaal om er wentelteefjes van te maken, dat gaat nl. veel beter dan wanneer je het van vers brood zou maken, en met oud brood... Lees meer.
Noten, -malen 18 december 2013 Om noten te malen doe je een lepel suiker samen met de noten in de blender of keukenmachine, je krijgt zo een mooi droog notenmeel wat niet aan elkaar blijft plakken. Lees meer.
Lege potten 12 december 2013 - materiaal Lege potten van bv. augurken of jam kan je heel goed hergebruiken. Ideaal als je zelf jam of groenten op zuur wil maken. Bij voorkeur gebruik ik oude jam- of zuurpotten met twist-off deksels. Die deksels mogen geen... Lees meer.
Alsacienne, à la 11 december 2013 Een Franse kookterm die vaak wordt gebruikt voor gerechten die met zuurkool, worst en ham zijn bereid. Dat dit meer Duits aandoende ingredienten zijn komt omdat de regio, l'Alsace (Frans) of Elzas (Duits) dan weer bij het ene... Lees meer.
Bordelaise, à la 11 december 2013 Een vleesgerecht (rund, varken) à la bordelaise houdt in dat het geserveerd wordt met champignons en kleine aardappeltjes (ter groote van olijven). De vleessappen die vrijgekomen zijn bij het braden dienen als... Lees meer.
Normande, à la 11 december 2013 Gerechten bereid zoals in Normandië. In deze regio aan de Franse kust wordt veel met vis en zeevruchten gewerkt. Een klassiek à la Normande gerecht is dan ook tong met een garnituur van garnalen, mossels en oesters, opgediend... Lees meer.
Bourguignonne, à la 11 december 2013 Bereid op Bourgondische wijze, dat is met spek, uien, champignons en rode wijn, bij voorkeur een Bourgogne. Lees meer.
Meunière, à la 11 december 2013 Bereid op de manier van de molenaarsvrouw. Meestal gaat het hier om vis en dan met name forel en tong. De vis wordt met bloem bestoven, gebakken in hete boter en opgediend met peterselie en citroenschijfjes. Lees meer.
Vla 10 december 2013 Een typisch Nederlands product, gemaakt van melk, een smaakstof, een zoetmiddel en een bindmiddel. De verhouding vloeistof : bindmiddel is dat op je 5 dl vloeistof 3 eetlepels rijstebloem of maizena gebruikt. Lees meer.
Pudding 10 december 2013 Neem voor pudding 2x zoveel bindmiddel dan je voor vla zou gebruiken. Lees meer.