Melk 9 december 2013 Bij een boerderij in de buurt haal ik melk. Rauwe melk, vers van de koe. Toen ik van de week met mijn volle emmertje weer naar huis ging bedacht ik me dat de melk die ik nu bij me had al met een week lichtelijk zuur begint te... Lees meer.
Jam 9 december 2013 Bij het jammaken is de verhouding van vruchten en suiker 3 tot 2 in gewichtsdelen. Dus heb je 1 kilo fruit, dan gebruik je ca. 650 gram suiker. Je kan ook wat minder nemen als het fruit een hoog pectinegehalte heeft. Maar... Lees meer.
Deeg 9 december 2013 Deeg wat je overhoudt als je bv. een appeltaart hebt gemaakt kan je invriezen om het later weer te gebruiken voor een nieuw taartje of koekjes.Op Eetweetjes vind je een aantal basisrecepten voor deeg: - drie basisrecepten... Lees meer.
Citroen 9 december 2013 - fruit, uitheems Citroenen (Citrus limon) horen tot de citrusvruchten. Ze groeien aan bomen die wel 4 keer per jaar vrucht dragen. Ze hebben een gele schil die... Lees meer.
Bananen 9 december 2013 Om voor garnering blanke en stevige plakjes banaan te krijgen leg je een mooie stevige banaan ongeschild een paar minuten in een kom koud water. Daarna de schil eraf, in plakjes snijden, en gebruiken als garnering. Ze blijven... Lees meer.