Spuitmondjes

Verlekkerd sta ik te kijken bij prachtige slagroom- en banketspuiten, maar ik beheers me omdat ik weet dat het niet aan mij besteed is. Op de een of andere manier is er altijd wel wat met zo’n te kleine slagroomspuit, en ook de spuitzak is geen succes omdat die niet in de vaatwasser kan.

Maar eigenlijk heb ik helemaal zo’n apparaat of spuitzak niet nodig!
Van een stukjes bakpapier vouw ik kleine spuitzakjes waar ik het puntje van afknip zodat ik daarmee met glazuur of gesmolten chocolade kan schrijven.

spuitmondje-tekst

Om met de spuitmondjes (waar ik er nog wel wat van heb liggen) te werken maak ik een wat groter en flexibeler zakje dat ik vul met een flinke hoeveelheid room (banketbakkersroom, roomkaasvulling, creme-au-beurre) om dat als wegwerpspuitzak te gebruiken met het juiste spuitmondje.
Om dit te doen knip ik van de onderrand van een boterhamzakje (diepvrieszakjes kunnen ook) een klein puntje af. Ik schuif het spuitmondje in het zakje en door het opengeknipte stukje weer naar buiten. Spuitmondjes met een brede rand zijn daarvoor het beste geschikt, dat zijn de bovenste op de foto. Zit het spuitmondje op zijn plek, dan vul je het plastic zakje met de decoratie of vulling die je wilt gaan gebruiken. En na gebruik verwijder je het spuitmondje weer en gooi je het lege zakje weg.

Dit weetje zit in:

Soort: materiaal